fbpx

Açai Bowl

També es coneix com a autòcton o huasaí i creix a les palmeres salvatges, de fins a 23 metres d’alçada, als aiguamolls de l’Amazones. En aparença és semblant als aranyons per la seva mida i color violeta. Té un sabor agradable i dolç, proper al gerd. El tresor més preuat, que és la polpa d’açaí, ocupa només el 10% del fruit, mentre que la llavor és el 90%.

Creix en grans grups que contenen entre 500 i 900 badies cadascun. La recollida de fruita d’açaí es realitza només a mà sota un estricte control de qualitat. Un cop madur, el fruit comença a desaparèixer ràpidament, per això es consumeix de dues maneres: com a polpa congelada o com a pop deshidratat.

Antigament, l’açaí formava part de la dieta habitual dels aborígens del nord del Brasil. S’utilitzava com a medicament natural per a malalties relacionades amb la pell i problemes digestius. Una sèrie d’estudis van concloure que l’açaí té múltiples beneficis per a la salut.

L’açaí també es coneix com a baia d’açaí i és un aliment amb un valor nutricional molt complet, per això es considera un superaliment. Conserva un gran poder antioxidant que ajuda a retardar l’envelliment, alguns dels quals es diu que són «l’alegria de la joventut». Ajuda a mantenir fort el sistema immunitari, aportant reserves energètiques i prevenint malalties cardiovasculars.

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard